Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εγκαίνια της έκθεσης «το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις»
[Η Καθημερινή]: Εγκαίνια της έκθεσης «το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις»

[Η Καθημερινή]: Εγκαίνια της έκθεσης «το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις»

«Φανταστείτε το βυθό της θάλασσας ως μια βιβλιοθήκη, κάθε ναυάγιο ως ένα βιβλίο και κάθε αρχαιότητα από τα πλοία αυτά ως μια σελίδα. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι ένα από αυτά τα βιβλία και η ανασκαφή του το προσεκτικό διάβασμά του. Η Μεσόγειος περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο ναυάγια, ‘βιβλία’ που αν το επέτρεπε η τεχνολογία θα ήθελα να τα διαβάσω όλα».
Με την παραπάνω παρομοίωση ο αρχαιολόγος Μπρένταν Φόλεϊ από το αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole συνόψισε τι σημαίνει για εκείνον η ενάλια έρευνα που διενεργείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Αντικυθήρων.
Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο ίδιος και η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι, σ΄ένα χώρο που δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα στην παραπάνω αναφορά: στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λακαρίδου, στον Πειραιά, η ιστορική και δανειστική βιβλιοθήκη του οποίου περιλαμβάνει περισσότερους από 320.000 τόμους και πλούσιες συλλογές λογοτεχνικών και ιστορικών αρχείων.

Εκεί, στον πρώτο όροφο του κτιρίου επί της Ακτής Μουτσοπούλου (και ΙΙας Μεραρχίας) εγκαινιάζεται αύριο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις» που περιλαμβάνει 30 αντικείμενα, τα περισσότερα από τις πρόσφατες έρευνες που έγιναν στο περίφημο ναυάγιο του 1ου αι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!