Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ευθεία αμφισβήτηση του ελληνικού εναερίου χώρου από τον Ακάρ
[Η Καθημερινή]: Ευθεία αμφισβήτηση του ελληνικού εναερίου χώρου από τον Ακάρ

[Η Καθημερινή]: Ευθεία αμφισβήτηση του ελληνικού εναερίου χώρου από τον Ακάρ

Σε ευθεία αμφισβήτηση του εύρους του ελληνικού εναερίου χώρου προχώρησε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την ενημέρωση Τούρκων δημοσιογράφων και με αφορμή τις εν εξελίξει συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

«Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ούτε στο παρελθόν, ούτε και σήμερα. Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Το επιχείρημα των Ελλήνων είναι πως αυτό ισχύει από το 1931 και ότι κανένας δεν τους έχει πει κάτι», είπε ο κ. Ακάρ.

Κατέφυγε μάλιστα σε ένα παράδειγμα: «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οι Ελληνες λένε όλο παραβίαση – παραβίαση. Το πλοίο μας φτάνει μέχρι τα έξι μίλια και σταματάει εκεί. Είμαστε σε διεθνή ύδατα. Εκείνη τη στιγμή πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας. Τον βάζουν στο ελικόπτερο και το ελικόπτερο απογειώνεται. Παραβίαση εναέριου χώρου! Γιατί συμβαίνει; Επειδή έξι μίλια είναι τα χωρικά ύδατα τους και δέκα μίλια ο εναέριος χώρος τους και μας λένε πω τον παραβιάζετε. Λένε παραβιάσατε τον εναέριο χώρο. Αυτά είναι δύσκολα θέματα προς επίλυση αλλά τα έχουμε μπροστά μας».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις συζητήσεις που διεξάγονται στην Αθήνα σε στρατιωτικό επίπεδο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανέφερε ότι αν χρειαστεί οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα θα παραταθούν:

«Εάν χρειαστεί θα τις παρατείνουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!