Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αιφνίδια παραίτηση στο Ιδρυμα Ερευνας
[Η Καθημερινή]: Αιφνίδια παραίτηση στο Ιδρυμα Ερευνας

[Η Καθημερινή]: Αιφνίδια παραίτηση στο Ιδρυμα Ερευνας

Τριγμοί καταγράφονται στο Ελληνικό Ιδρυμα Ερευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) καθώς παραιτήθηκε ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου, Διονύσιος Τσιχριτζής. Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού Εργου στο Ποτάμι Γεώργιος Μαυρωτάς σε κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (την αρμοδιότητα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης) μιλάει για «θολές διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων για την ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών».

Ειδικότερα, δεν συμπλήρωσε ένα χρόνο στη θέση του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ και ο Διονύσιος Τσιχριτζής –με σημαντική επιστημονική πορεία και θέσεις στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς έρευνας– παραιτήθηκε, επικαλούμενος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για το ίδρυμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των ερευνητικών προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα από τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων της πρώτης Προκήρυξης Ερευνητικών Εργων του ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση μεταδιδακτορικών ερευνητών. Επίσης, ο κ. Μαυρωτάς μιλάει για «το παράδοξο της δημοσίευσης του Οδηγού Εφαρμογής της Προκήρυξης, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων». «Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνιστά σημαντική παράλειψη εκ μέρους της διοίκησης, το οποίο είχε ως συνέπεια οι υποψήφιοι-δυνητικοί δικαιούχοι να μην έχουν υπόψη τους όλη την κρίσιμη πληροφόρηση», λέει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!