Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ευκαιρίες σε βιομηχανικά ακίνητα και logistics δημιουργεί η τεχνολογία
[Η Καθημερινή]: Ευκαιρίες σε βιομηχανικά ακίνητα και logistics δημιουργεί η τεχνολογία

[Η Καθημερινή]: Ευκαιρίες σε βιομηχανικά ακίνητα και logistics δημιουργεί η τεχνολογία

Επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αναμένεται να προσδώσουν στην αγορά ακινήτων η εξέλιξη της τεχνολογίας και η υιοθέτηση νέων «εργαλείων», αναφέρει πρόσφατη έρευνα της Deloitte. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, μέσω της τεχνολογίας, θα ευνοήσει τη βελτίωση των επιδόσεων των επιχειρήσεων και την αύξηση της κερδοφορίας τους, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα της εμπειρίας του πελάτη, μέσω της διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες ευκαιρίες αναμένεται να δημιουργηθούν κυρίως στον τομέα των βιομηχανικών ακινήτων και των εγκαταστάσεων logistics.

Οπως ανέφερε ο κ. Χρ. Κοσμάς, επικεφαλής εταίρος του τομέα Real Estate στην Deloitte Ελλάδας, «είναι αλήθεια πως μετά μια αρκετά δύσκολη και παρατεταμένη περίοδο ύφεσης, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που βιώνουμε και μέσω της καθημερινής δραστηριότητάς μας στον κλάδο του Real Estate. Η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα ανακάμπτει εμφανίζει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις, κάτι που φαίνεται από την έντονη κινητικότητα ξένων επενδυτών σε ακίνητα και τουρισμό από το 2014».

Τα τελευταία χρόνια, τα βιομηχανικά ακίνητα (βιομηχανικές αποθήκες και κέντρα διανομής) αναδείχθηκαν στα πιο περιζήτητα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των εμπορικών ακινήτων. Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, αυτό συμβαίνει κυρίως χάρη στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, γεγονός που έχει αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από ενοικιάσεις και αποδόσεις έναντι άλλων εμπορικών ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!