Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ευκαιρία για το θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας
[Η Καθημερινή]: Ευκαιρία για το θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας

[Η Καθημερινή]: Ευκαιρία για το θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας

ΠΑΤΡΑ. Μπορεί να έχει προκαλέσει ικανοποίηση στην Πάτρα η απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον δήμο, κάτι που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων και φορέων, όμως το ζήτημα που τίθεται πλέον είναι το πώς θα αξιοποιηθεί και κυρίως ποιες θα είναι οι χρηματοδοτικές πηγές, για την υλοποίηση των έργων που θα προκριθούν.

Η πόλη έχει πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσει μία μεγάλη έκταση 270 στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, που μπορεί όχι μόνο να αλλάξει όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης σε μία περιοχή που μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητη και ένα σημαντικό μέρος της έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού και σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να γίνει χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους».

Ο αντιδήμαρχος Εργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, λέει μεταξύ άλλων: «Προχωράμε σε δημόσια συζήτηση για τις παραμέτρους σχεδιασμού του παραλιακού μετώπου και στη συνέχεια, μέσα από πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, επιλέγουμε την καλύτερη πρόταση για χρήσεις που βελτιώνουν τη ζωή των απλών ανθρώπων, τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης, χωρίς νέα εμπορευματικού χαρακτήρα κτίρια ή εγκαταστάσεις».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!