Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εφεση Δημοσίου κατά της ακύρωσης προστίμων της «Ελληνικός Χρυσός»
[Η Καθημερινή]: Εφεση Δημοσίου κατά της ακύρωσης προστίμων της «Ελληνικός Χρυσός»

[Η Καθημερινή]: Εφεση Δημοσίου κατά της ακύρωσης προστίμων της «Ελληνικός Χρυσός»

Στην άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων με τις οποίες πρωτοδίκως ακυρώθηκαν πρόστιμα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, που είχαν επιβληθεί στην «Ελληνικός Χρυσός», προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το εν λόγω υπουργείο, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων, τις οποίες δεν αμφισβήτησαν οι δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προχωρήσει άμεσα στην άσκηση έφεσης κατά των υπ’ αριθμ. 22056/2017 και 22065/2017 αποφάσεων του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες ακυρώθηκαν τα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.000 ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. «Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Ιανουάριο 2016, στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, ενώ οι προαναφερόμενες δύο αποφάσεις του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αν και δεν αμφισβητούν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ελέγχων, συνεπώς και τις περιβαλλοντικές παραβάσεις στην περιοχή, εντούτοις περιορίζουν το βασικό σκεπτικό τους στην πάροδο του “εύλογου χρονικού διαστήματος” των 33 μηνών, κατά το οποίο η διοίκηση όφειλε να είχε αποστείλει τις αποφάσεις των προστίμων», αναφέρει το υπουργείο.

Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια έπειτα από προσφυγή που άσκησε η «Ελληνικός Χρυσός», με τη συμπαράσταση των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!