Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Εφαγε πόρτα» ο Μπολσονάρο στη Νέα Υόρκη
[Η Καθημερινή]: «Εφαγε πόρτα» ο Μπολσονάρο στη Νέα Υόρκη

[Η Καθημερινή]: «Εφαγε πόρτα» ο Μπολσονάρο στη Νέα Υόρκη

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να φιλοξενήσει εκδήλωση στην οποία τιμώμενο πρόσωπο θα ήταν ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας. Το μουσείο δέχθηκε δριμύτατες επικρίσεις επειδή αρχικά συμφώνησε να φιλοξενήσει την εκδήλωση στην οποία ο Μπολσονάρο, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των πολιτικών προστασίας περιβάλλοντος, επρόκειτο να τιμηθεί με το βραβείο της «Προσωπικότητας της Χρονιάς» από το Βραζιλιάνικο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Οπως εξήγησαν αξιωματούχοι του ιδρύματος, η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε διαφορετική τοποθεσία, καθώς, όπως τονίζουν, το μουσείο της Νέας Υόρκης δεν ήταν ο «κατάλληλος χώρος».

Το Βραζιλιάνικο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί τις επενδύσεις, το εμπόριο και τους πολιτισμικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, εκμίσθωσε την Αίθουσα Θαλάσσιας Ζωής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης για το ετήσιο γκαλά του, στις 14 Μαΐου.

Σε αυτή την εκδήλωση, το εμπορικό επιμελητήριο των δύο χωρών απονέμει τα βραβεία της «Προσωπικότητας της Χρονιάς». Φέτος, με μία από αυτές τις διακρίσεις επρόκειτο να τιμηθεί ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος ορκίστηκε πρόεδρος της Βραζιλίας την Πρωτοχρονιά.

Οπως αναφέρει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της, φέτος επέλεξαν τον Μπολσονάρο αναγνωρίζοντας τη «δεδηλωμένη πρόθεσή του να προωθήσει τους στενότερους δεσμούς ανάμεσα στην Βραζιλία και στις ΗΠΑ και τη ρητή δέσμευσή του στην ανοικοδόμηση μιας διαρκούς και ισχυρής συμμαχίας ανάμεσα στα δύο κράτη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!