Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τα drones, πολύτιμοι βοηθοί των τοπογράφων
[Η Καθημερινή]: Τα drones, πολύτιμοι βοηθοί των τοπογράφων

[Η Καθημερινή]: Τα drones, πολύτιμοι βοηθοί των τοπογράφων

Για τους περισσότερους είναι μια νέα τεχνολογική μόδα, ένα εντυπωσιακό ηλεκτρονικό παιχνίδι. Σε ορισμένα επαγγέλματα, όμως, τα drones είναι πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο, προσφέροντας νέες δυνατότητες. Ενας από τους κλάδους αυτούς είναι οι τοπογράφοι, που ως ειδικοί για την αποτύπωση του χώρου βρίσκουν στα drones νέες εφαρμογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο σύλλογος των τοπογράφων (Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ή ΠΣΔΑΤΜ) διοργάνωσε διημερίδα με θέμα τις δυνατότητες που τα drones προσφέρουν στο επάγγελμά τους. «Υπάρχουν τέσσερις βασικές εφαρμογές. Κατ’ αρχάς, στην κατασκευή: τα drones βοηθούν στην ευκολότερη αποτύπωση, άρα και στη μελέτη για οποιοδήποτε μεγάλο έργο», εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου των τοπογράφων, Μιχάλης Καλογιαννάκης. «Ενας νέος και πολύ ανερχόμενος τομέας είναι η χρήση των drones στη γεωργία, με πάρα πολλές εφαρμογές, από τη μέτρηση της υγρασίας, έως την παρακολούθηση της ωρίμανσης των καλλιεργειών.

Ενας άλλος τομέας είναι το real estate, καθώς η αποτύπωση μιας περιοχής με τη βοήθεια ενός drone οπτικοποιείται πιο ρεαλιστικά από ένα σχέδιο. Τέλος, ένας ακόμα τομέας είναι η ασφάλεια, λ.χ. για την επιτήρηση συνόρων με τη χρήση drones με μεγάλη αυτονομία».

Ειδικά για τους τοπογράφους, τα drones ανοίγουν νέους ορίζοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!