Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Η δουλειά «καίει» τον πλανήτη
[Η Καθημερινή]: Η δουλειά «καίει» τον πλανήτη

[Η Καθημερινή]: Η δουλειά «καίει» τον πλανήτη

Oι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να συνηθίσουν να εργάζονται πολύ λιγότερες ώρες προκειμένου να αποτραπεί η αύξηση των θερμοκρασιών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, εκτός και αν υπάρξει ριζική μείωση των εκπομπών άνθρακα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Autonomy. Η μελέτη υποδεικνύει ότι το εργατικό δυναμικό στη Βρετανία θα πρέπει να κινηθεί προς τις 9 ώρες εργασίας την εβδομάδα, προκειμένου η χώρα να μην υπερβεί την αύξηση της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου, υπό τα τωρινά επίπεδα εκπομπών άνθρακα. Ανάλογες μειώσεις είναι αναγκαίες για τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέρχονται από τον ΟΟΣΑ και τον ΟΗΕ και αφορούν τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου στα τρία κράτη. Η μελέτη κατέληξε ότι αν παραμείνουν σταθερά τα σημερινά επίπεδα εκπομπών αερίων και στα τρία κράτη πρέπει να περικοπούν δραματικά οι ώρες εργασίας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν και άμεσα μέτρα προκειμένου να απεξαρτηθεί η οικονομία από τον άνθρακα, έτσι ώστε να αποτραπεί μία κλιματική τραγωδία.

Πράσινη Νέα Συμφωνία

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Autonomy, Ουίλ Στροντζ, η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη να περιληφθούν και μειώσεις του εργασιακού ωραρίου ως μέρος της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!