Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον Τζουζέπε Κόντε
[Η Καθημερινή]: Δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον Τζουζέπε Κόντε

[Η Καθημερινή]: Δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον Τζουζέπε Κόντε

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον 54χρονο καθηγητή Νομικής, Τζουζέπε Κόντε, έδωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα τονίζοντας πως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει ότι οφείλει να επιβεβαιώσει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς του υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνησή του θα είναι «η κυβέρνηση αλλαγής» για την χώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ματαρέλα, η οποία διήρκεσε μια ώρα και πενήντα λεπτά, ο Κόντε δήλωσε τα εξής: «Δέχθηκα με την προβλεπόμενη επιφύλαξη την εντολή του προέδρου. Το πρόγραμμά μου θα βασίζεται στις συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων που με στηρίζουν. Με τον Ιταλό πρόεδρο μιλήσαμε για την κρίσιμη φάση που διανύουμε και γνωρίζω ό,τι πρέπει να επιβεβαιωθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή τοποθέτηση της χώρας μας».

«Θα ασχοληθούμε με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. Θα κάνω ότι δύναμαι υπέρ του εθνικού συμφέροντος», πρόσθεσε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ιταλία «αναμένει μια νέα κυβέρνηση και απαντήσεις. Θα είναι η κυβέρνηση της αλλαγής. Το πολιτικό συμβόλαιο στο οποίο βασίζεται εκπροσωπεί τα αιτήματα αλλαγής των πολιτών. Θα αποτελέσουν και τη βάση της κυβερνητικής δράσης, με σεβασμό στις δικαιοδοσίες που μου δίδει το Σύνταγμα. Θα είναι μια κυβέρνηση υπέρ των πολιτών και του συμφέροντός τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!