Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Το «Δώμα» της Αθήνας για ζωή με ουσία
[Η Καθημερινή]: Το «Δώμα» της Αθήνας για ζωή με ουσία

[Η Καθημερινή]: Το «Δώμα» της Αθήνας για ζωή με ουσία

Kρατώ την «Ελευθερία» του Επίκτητου, τον πρώτο τίτλο του εκδοτικού οίκου «Δώμα», και σκέφτομαι ότι δεν θα μπορούσε να είχε υπάρξει καλύτερο «επισκεπτήριο». Με τον Επίκτητο, το «Δώμα» μας συστήνεται με σαφήνεια: «δωρικότητα, αποφυγή κάθε περιττού στοιχείου και απαίτηση για υψηλό περιεχόμενο χωρίς φτιασίδια. Το “Δώμα” δεν αποκλείει κανέναν, παρά μόνον τις μόδες».

Η «Ελευθερία», με τη μετάφραση και το υψηλών απαιτήσεων επίμετρο του Θάνου Σαμαρτζή, είναι ένα «μανιφέστο» για την ουσία της ζωής. Είναι ο πρώτος τίτλος της πρώτης σειράς του «Δώματος», που βαφτίστηκε «Τα στοιχειώδη» γιατί «φιλοδοξεί να προσφέρει τα βιβλία εκείνα που αποτελούν τα απολύτως βασικά αναγνώσματα του ανθρώπου που διεκδικεί για τον εαυτό του μια πλουσιότερη κατανόηση του κόσμου και της ζωής του. Σε αυτήν τη σειρά, ο αναγνώστης θα βρει φιλοσοφία χτισμένη γύρω από ένα βασικό ερώτημα: τι κάνει μια ζωή ν’ αξίζει να τη ζήσεις».

Ο Θάνος Σαμαρτζής είναι ένας εκ των ιδρυτών του «Δώματος». Μαζί με τη Μαριλένα Καραμολέγκου –με εμπειρία και οι δύο από τον χώρο του βιβλίου– φιλοδοξούν να ανταποκριθούν «στις απαιτήσεις μιας νεότερης γενιάς Ελλήνων η οποία, ίσως χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη, θα θελήσει να βελτιώσει το μορφωτικό της επίπεδο, και αυτό όχι από εξωτερική παρότρυνση, αλλά από προσωπική της ανάγκη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!