Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΔΟΜ: Επτά στους δέκα πρόσφυγες θύματα trafficking στο ταξίδι προς τη Μεσόγειο
[Η Καθημερινή]: ΔΟΜ: Επτά στους δέκα πρόσφυγες θύματα trafficking στο ταξίδι προς τη Μεσόγειο

[Η Καθημερινή]: ΔΟΜ: Επτά στους δέκα πρόσφυγες θύματα trafficking στο ταξίδι προς τη Μεσόγειο

Επτά στους δέκα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε χθες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ σε δείγμα 4328 ανθρώπων.

Συγκεκριμένα το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά σε τουλάχιστον έναν από τους δείκτες trafficking και άλλων πρακτικών εκμετάλλευσης που περιλαμβάνονταν στην έρευνα ενώ το 52% απάντησε θετικά για τουλάχιστον 2 δείκτες.

Οι δείκτες trafficking αφορούν:

-Αν κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους σε κάποιο στάδιο του ταξιδιού τους το 49% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα περιστατικά αναφέρθηκαν στη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Αλγερία και το Σουδάν

- Αν εργάστηκαν χωρίς αμοιβή. Το 50% απάντησε θετικά προσθέτοντας ότι η απλήρωτη εργασία συνδεόταν με την πιθανότητα απελευθέρωσής τους ή την εξασφάλιση θέσης σε σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ευρώπη.Τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν στη Λιβύη και σε αρκετά μικρότερο βαθμό στην Αλγερία

- Αν εξαναγκάστηκαν να εργαστούν. Το 47% δήλωσαν ότι εξαναγκάστηκαν να εργαστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!