Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: ΔΝΤ: Η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με 2,2% το 2018
[Η Καθημερινή]: ΔΝΤ: Η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με 2,2% το 2018

[Η Καθημερινή]: ΔΝΤ: Η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με 2,2% το 2018

Σε αναθεώρηση επί τα χείρω της πρόβλεψης για την ανάπτυξη στη Γερμανία το 2018 και το 2019 προχώρησε χθες το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι η άνοδος του προστατευτισμού, η απειλή ενός σκληρού Brexit και το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της κρίσης δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης έχουν εκθέσει σε σημαντικούς κινδύνους τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες θα μπορούσαν να προκαλέσουν χρηματοπιστωτικές πιέσεις και να επηρεάσουν αρνητικά τις εξαγωγές και τις επενδύσεις της Γερμανίας.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε στο 2,2% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2018, από 2,5% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο. Για το 2019 αναθεώρησε προς το καλύτερο την πρόβλεψη στο 2,1% από 2%. Το Ταμείο καλωσόρισε τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Προσέθεσε, ωστόσο, πως το Βερολίνο θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα. Επικαλούμενοι την ταχεία γήρανση του πληθυσμού, οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ συνέστησαν ακόμα υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών και της παιδείας, ενώ παρακίνησαν το Βερολίνο να προσφέρει υψηλότερα κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις.

«Τέτοια μέτρα θα ενίσχυαν την αύξηση της παραγωγικότητας, θα αύξαναν μακροπρόθεσμα την παραγωγή και θα μείωναν το μεγάλο πλεόνασμα της Γερμανίας στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», αναφέρει το ΔΝΤ. Το πλεόνασμα μειώθηκε στο 8% του ΑΕΠ το 2017, από 8,5% το 2016, ωστόσο το ΔΝΤ προέβλεψε πως θα αυξηθεί στο 8,3% το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!