Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Διπλό μπλόκο Ε.Ε. στην παραχώρηση της Εγνατίας
[Η Καθημερινή]: Διπλό μπλόκο Ε.Ε. στην παραχώρηση της Εγνατίας

[Η Καθημερινή]: Διπλό μπλόκο Ε.Ε. στην παραχώρηση της Εγνατίας

Καθυστέρηση λίγων εβδομάδων αναμένεται να επέλθει στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, μετά την απόρριψη από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ε.Ε. (DG Move) κατ’ αρχάς της προτεινόμενης τιμολογιακής πολιτικής, ενώ παράλληλα τέθηκε και ζήτημα πιστοποίησης των σηράγγων από την «Ανεξάρτητη Αρχή Σηράγγων», για την οποία μάλιστα η καταληκτική ημερομηνία είναι ο Απρίλιος του 2019, βάσει προγενέστερης δέσμευσης που έχει αναλάβει το Δημόσιο.

Ειδικά πάντως ως προς το τελευταίο σκέλος, το ζήτημα περιπλέκεται σημαντικά, καθώς από τις 73 σήραγγες της Εγνατίας Οδού, οι 17 δεν είναι πιστοποιημένες, καθώς κατασκευάστηκαν στα πρώτα χρονικά στάδια του έργου, όταν δεν υπήρχε η σχετική ανάγκη και μέχρι σήμερα δεν προχώρησαν οι διαδικασίες με ευθύνη της πολιτείας.

Οπως αναφέρουν στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, το σχετικό κόστος εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 100-150 εκατ. ευρώ, ποσό που ασφαλώς θα πρέπει να αφαιρεθεί από το τελικό τίμημα που θα προσφερθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο, πάντως, συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δεν εκφράζουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία, εκτιμώντας ότι είναι μέρος της διαδικασίας.

Η DG Move απέρριψε και την τιμολογιακή πολιτική που πρότεινε ο υπ. Υποδομών κ. Σπίρτζης τον προηγούμενο Ιούνιο και η οποία προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!