Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Διπλάσιες οι συστάσεις νέων εταιρειών από τα λουκέτα το 7μηνο
[Η Καθημερινή]: Διπλάσιες οι συστάσεις νέων εταιρειών από τα λουκέτα το 7μηνο

[Η Καθημερινή]: Διπλάσιες οι συστάσεις νέων εταιρειών από τα λουκέτα το 7μηνο

Σχεδόν διπλάσιες από τις διαγραφές, για πρώτη φορά από το 2012, οπότε υπάρχουν πλήρη στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), ήταν το επτάμηνο του 2018 οι συστάσεις επιχειρήσεων.

Αν και ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία της επιχειρηματικότητας μπορεί να υπάρξει μόνο στο τέλος του έτους, καθώς, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον «απρόβλεπτο παράγοντα», οι πρώτες αυτές ενδείξεις μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον ενθαρρυντικές. Οι εγγραφές, μάλιστα, υπερτερούν των διαγραφών σε όλες τις βασικές εταιρικές μορφές, με εξαίρεση τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης.

Τα στοιχεία

Από τα στοιχεία προκύπτει, βεβαίως, για μία ακόμη φορά ότι η πλειονότητα των νέων επιχειρήσεων που δημιουργούνται αλλά και αυτών που κλείνουν πρόκειται για ατομικές, επιχειρήσεις συχνά μικρής βιωσιμότητας που λειτουργούν ως πρόσκαιρο διέξοδο από την ανεργία, ενώ σημαντικό μερίδιο στις συστάσεις καταλαμβάνουν πλέον οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ), συχνά για λόγους περιστολής του κόστους ίδρυσης και λειτουργίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2018-31 Ιουλίου 2018 συστάθηκαν 21.180 επιχειρήσεις, ενώ το ίδιο διάστημα διαγράφηκαν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο 10.783 επιχειρήσεις. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο διαμορφώνονται οι διαγραφές σε επίπεδο επταμήνου την περίοδο 2012-2018. Είναι επίσης η πρώτη φορά εντός της περιόδου 2012-2018 που καταγράφεται τόσο μεγάλη αναλογία εγγραφών προς λουκέτα, είναι δηλαδή η πρώτη φορά που σε κάθε δύο ενάρξεις επιχειρήσεων αντιστοιχεί μία διακοπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!