Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Δύο μεγάλα μουσεία «έδωσαν τα χέρια»
[Η Καθημερινή]: Δύο μεγάλα μουσεία «έδωσαν τα χέρια»

[Η Καθημερινή]: Δύο μεγάλα μουσεία «έδωσαν τα χέρια»

Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν τα χέρια και έβαλαν τις υπογραφές σφραγίζοντας την πολύχρονη και πολυδαίδαλη διαδικασία ενός οράματος που έγινε πραγματικότητα. Τη διοικητική και λειτουργική συνένωση δύο μεγάλων μουσείων: του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τα ιδιαίτερα τμήματά του (Μουσείο Φωτογραφίας και Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης) και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με το κληροδότημά του στην Αθήνα, το Μουσείο Aλεξ Μυλωνά).

Hταν ιστορική η προχθεσινή τελετή υπογραφής της σύμβασης με τους προέδρους των Δ.Σ. των δύο μουσείων, Ανδρέα Τάκη του ΚΜΣΤ και Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ του ΜΜΣΤ, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τα δύο μουσειακά ιδρύματα, παρά την καταιγίδα της κρίσης, μπαίνουν σε μια νέα εποχή. Ενωμένα αλλά αυτόνομα, κάτω από έναν ενιαίο φορέα, τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (με συντομογραφία στο λατινικό αλφάβητο MOMus), ανοίγουν τα φτερά τους για να διαχειριστούν μοναδικές συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, πολλοί υπουργοί (Π. Γερουλάνος, Κ. Τζαβάρας, Ν. Ξυδάκης, Αρ. Μπαλτάς) για να καρποφορήσει η καινοτόμος συνένωση δύο νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ ΚΜΣΤ και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΜΜΣΤ) και να φθάσει στην τελική επεξεργασία ενός νομικού «κεντήματος» με λύσεις κοινώς αποδεκτές και νομικά δυναμικές στην προοπτική τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!