Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Με δύο γραμμές για τις απεργίες η κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: Με δύο γραμμές για τις απεργίες η κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: Με δύο γραμμές για τις απεργίες η κυβέρνηση

Στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, στις διεργασίες που πραγματοποιούνται από την πρώτη στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση μεταξύ του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου και του ΚΚΕ, εστιάζεται το ενδιαφέρον κατά την εξελισσόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που θα κορυφωθεί αργά μεθαύριο το βράδυ με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Η χθεσινή πρώτη εκ των δύο συνεδριάσεων της Ολομέλειας, επιβεβαιώνοντας το γενικότερο κλίμα που είχε διαμορφωθεί από τις συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών τις προηγούμενες ημέρες, ανέδειξε –ως προς την ουσία των προωθούμενων διατάξεων– κυρίως δύο θέματα ως πεδία είτε αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης είτε ελεγχόμενης αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την περί των απεργιών διάταξη και για το άρθρο σχετικά με τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αφενός οι βολές της αντιπολίτευσης, ειδικότερα από πλευράς του ΚΚΕ, και αφετέρου οι εσωκομματικές ενστάσεις αναφορικά με το «απεργιακό», η κυβέρνηση ανέπτυξε διπλή επιχειρηματολογία, την εσωτερική αντίφαση της οποίας έσπευσε να υπογραμμίσει η Ν.Δ. Αρχικώς, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για μια ρύθμιση που επιβλήθηκε και η οποία δεν θα ήταν ποτέ επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, όμως, η κ. Εφη Αχτσιόγλου υπεραμύνθηκε της διάταξης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι εκτός των άλλων θα συμβάλει κατά την εφαρμογή της στην ενδυνάμωση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!