Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Με δύο επιλογές οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ για το μέρισμα
[Η Καθημερινή]: Με δύο επιλογές οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ για το μέρισμα

[Η Καθημερινή]: Με δύο επιλογές οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ για το μέρισμα

Στη διανομή (υπόλοιπου) μερίσματος ύψους 190 εκατ. ευρώ προχωρεί ο ΟΠΑΠ και για πρώτη φορά οι μέτοχοι της εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να το λάβουν είτε σε μετρητά είτε σε συνδυασμό μετρητών και μετοχών.

Αν οι μέτοχοι της εταιρείας επιλέξουν να λάβουν μετοχές, οι μετοχές αυτές μπορούν να αντιστοιχηθούν μέχρι και στο 90% του ύψους του καταβαλλόμενου μερίσματος. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ο μέτοχος θα λάβει από 10% έως 100% του μερίσματος σε μετρητά.

Χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, η διοίκηση του ΟΠΑΠ έκανε σημαντική προσπάθεια για να πείσει κυρίως μικρομετόχους ότι είναι προς το συμφέρον τους η επιλογή αυτή. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ είπε ότι κανένας μέτοχος δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει μετοχές και ότι σε καμία περίπτωση η δυνατότητα αυτή (option) δεν ζημιώνει τα δικαιώματά τους. «Σας προτείνουμε κάτι που είναι προς το συμφέρον σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζίγκλερ, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ έχουν μια ευκαιρία να επανεπενδύσουν τα μερίσματά τους στη μελλοντική ανάπτυξης της επιχείρησης.

Ενδεικτικό πάντως της αποδοχής του μέτρου είναι ότι όλα τα θέματα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των παριστάμενων μετόχων, που αντιστοιχούσαν στο 76% του συνόλου. Η διαδικασία της ψήφισης συμπεριελάμβανε τα επίμαχα θέματα που αφορούν τη διανομή του μερίσματος και η αποδοχή τους ήταν πολύ υψηλότερη από τα 2/3 που απαιτούσε η απαρτία της Γ.Σ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Σπύρο Φωκά, η διοίκηση του ομίλου ΟΠΑΠ είναι περήφανη που πρώτη αυτή στην Ελλάδα δίνει στους μετόχους της την ευκαιρία να επανεπενδύσουν τα μερίσματά τους στην εταιρεία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, το scrip dividend, όπως είναι η διεθνής ορολογία για προγράμματα επανεπένδυσης των μερισμάτων, είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό και ειδικά μεταξύ των μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!