Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Η δύναμη και η εξωστρέφεια της ελληνικής και της διεθνούς κεραμικής στους Παξούς
[Η Καθημερινή]: Η δύναμη και η εξωστρέφεια της ελληνικής και της διεθνούς κεραμικής στους Παξούς

[Η Καθημερινή]: Η δύναμη και η εξωστρέφεια της ελληνικής και της διεθνούς κεραμικής στους Παξούς

Υπάρχει τόσο ταλέντο στην Ελλάδα και όταν σκέφτεται κανείς τις «μισάνοιχτες» πόρτες, την περιορισμένη ενθάρρυνση, τις λίγες ευκαιρίες, χαίρεται διπλά με τις πρωτοβουλίες εκείνες που δίνουν δυνατότητα δημιουργίας. Στους Παξούς, αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ζύμωση γύρω από τα πολλά ταλέντα στην κεραμική με προοπτική μάλιστα κάτι ευρύτερου και μονιμότερου που θα ωφελήσει και το νησί, θα γεννήσει δίκτυα αλλά και θα φέρει δημιουργικούς ανθρώπους και ιδέες. Στους Παξούς, η Chris Boicos Fine Arts διοργανώνει για δεύτερη χρονιά μια μεγάλης κλίμακας έκθεση κεραμικής τέχνης με τίτλο φέτος «Φωτιά, Γη, Αέρας». Η έκθεση παρουσιάζει κεραμικά φωτιστικά και κεραμικά έργα από εξέχοντες κεραμίστες. «Στόχος μας είναι μέσω αυτής της ομαδικής έκθεσης να ξεκινήσουμε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός κέντρου ελληνικής και διεθνούς κεραμικής εδώ στους Παξούς», λέει ο Χριστόφορος Μπόικος.


Κεραμικά φωτιστικά που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Οι δυνατότητες είναι πολλές. Η φετινή έκθεση έχει περάσει τώρα στον δεύτερο κύκλο της. Μετά τα εγκαίνια με θέα το ηλιοβασίλεμα στον παραθαλάσσιο κήπο της βίλας «Dinos» στον Μπάλο (με ταυτόχρονη πρεμιέρα της σύγχρονης μουσικής παράστασης TessarAct, σε σύνθεση της Δήμητρας Τρυπάνη), η έκθεση έχει μεταφερθεί στο Παλαιό Σχολείο Λογγού των Παξών, όπου θα παραμείνει έως την 1η Σεπτεμβρίου (ανοικτά από τις 8 έως τις 11 το βράδυ). Αρκεί να δει κανείς τις δημιουργίες, από κορυφαία ονόματα Ελλήνων κεραμιστών, για να αντιληφθεί τις δυνατότητες καλλιτεχνικών δικτύων και διάχυσης του νέου σχεδιασμού στην αγορά, ελληνική και διεθνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!