Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ευρύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
[Η Καθημερινή]: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ευρύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

[Η Καθημερινή]: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ευρύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ποσοστό που καθιστά πλέον την αυτοδυναμία της Ν.Δ. έναν όχι μακρινό στόχο, της δίνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (δημοσιοποιήθηκε χθες στον ΣΚΑΪ), καθώς στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να ανεβαίνει στο 32% (από 30% τον προηγούμενο μήνα), με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μακράν πίσω της (με οριακή άνοδο) αφού λαμβάνει μόλις το 16% των ψήφων (από 15% στις αρχές Νοεμβρίου).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αναλόγως μικρή άνοδο καταγράφουν και τα μικρότερα κόμματα, με τη Χ.Α. να εκτιμάται στο 8% (από 7%), το ΚΚΕ στο 6% (από 5,5%), τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο 5,5% (από 4,5%), ενώ οριακά φαίνεται να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή η Ενωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας (λαμβάνουν από 3%). Αντιθέτως, εκτός Βουλής αφήνει η δημοσκόπηση τους ΑΝΕΛ (2%), το Ποτάμι (1,5%) και τη Λαϊκή Ενότητα (1%).

Αν κάτι, ωστόσο, προκύπτει ως μια αδιαμφισβήτητη τάση στην εν λόγω δημοσκόπηση, είναι η πεποίθηση της συντριπτικής πλέον πλειοψηφίας των πολιτών ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα προκύψει πλήρης ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Είναι εντυπωσιακό ότι στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές» το 70,5% των ερωτηθέντων απαντά τη Ν.Δ. (από 64% τον Νοέμβριο και 62% τον Οκτώβριο), ενώ όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου νικητής περιορίζονται στο 12%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!