Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Δημοσκόπηση: «Οι Ευρωπαίοι λένε “ναι” στους πρόσφυγες»
[Η Καθημερινή]: Δημοσκόπηση: «Οι Ευρωπαίοι λένε “ναι” στους πρόσφυγες»

[Η Καθημερινή]: Δημοσκόπηση: «Οι Ευρωπαίοι λένε “ναι” στους πρόσφυγες»

ΡΩΜΗ. Παρά τις αντιμεταναστευτικές κορώνες των τελευταίων ετών, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew αποδέχεται την είσοδο στη χώρα ανθρώπων που ζητούν άσυλο. Παράλληλα, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση διαχειρίστηκε την κρίση το 2015. Στη Γερμανία το 82% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εισόδου στη χώρα ανθρώπων που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τη χώρα τους λόγω βιαιοτήτων. Στη Σουηδία, το ποσοστό αυτό είναι 81%. Το ινστιτούτο σημείωσε ότι στις χώρες αυτές η στάση απέναντι στους πρόσφυγες είναι πιο θετική τώρα απ’ ό,τι ήταν το 2015, στο αποκορύφωμα του προσφυγικού ρεύματος.

Στην Ελλάδα, υπέρ της αποδοχής προσφύγων τάσσεται το 69% και κατά το 27%, ενώ στην Ιταλία υπέρ το 56% και κατά το 32%. Η ευρωπαϊκή χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής είναι η Ουγγαρία (32%). Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η αποδοχή προσφύγων και στο Ισραήλ (37%) και στη Ρωσία (41%). Στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, ποσοστό 66% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την αποδοχή προσφύγων, ενώ ποσοστό 29% διαφωνεί.

Ποσοστό διαφωνίας

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., το ποσοστό διαφωνίας με τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς στην κρίση κυμαίνεται από 66% στη Γερμανία και τη Βρετανία έως 78% στην Ιταλία και 92% στην Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε ότι η Ευρώπη «δεν χρειάζεται νέους σκλάβους για να αντικαταστήσει τα παιδιά που δεν γεννάει πια», σχόλιο που προξένησε την έντονη αντίδραση της Αφρικανικής Ενωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!