Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ο Δήμος Αθηναίων δίνει κίνητρα για τη Στοά Εμπόρων
[Η Καθημερινή]: Ο Δήμος Αθηναίων δίνει κίνητρα για τη Στοά Εμπόρων

[Η Καθημερινή]: Ο Δήμος Αθηναίων δίνει κίνητρα για τη Στοά Εμπόρων

Kίνητρα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και την αλληλέγγυα οικονομία, προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα στη Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής, δίνει ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για 10 καταστήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη στέγη νέων επιχειρηματιών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απευθύνει κάλεσμα σε όλους «όσοι ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, επιχειρηματίες, κατοίκους, νέους δημιουργούς, να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία και να κάνουμε μαζί ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε και πάλι ζωντάνια και προοπτική σε γειτονιές, πλατείες ή μικρές εμπορικές γωνιές».

Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών αναγκών για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η διάθεση ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και τα οποία δημιουργούν κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι το κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μία ή και περισσότερες επιχειρήσεις ή δραστηριότητες, εφόσον στόχος είναι εκτός των άλλων να εννοηθούν οι συνεργασίες και οι συμπράξεις μεταξύ των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

H πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση (τμήμα του πιλοτικού προγράμματος Πόλη2) στη Στοά Εμπόρων ισχύει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο www.polis2.thisisathens.org και απευθύνεται σε φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σύμφωνα με το ν.4430/2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!