Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του
[Η Καθημερινή]: Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του

[Η Καθημερινή]: Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του

«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε, γιατί η Πυροσβεστική δεν έδωσε ποτέ αυτή την εισήγηση», δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος έκανε λόγο για μαρτυρίες ότι οι κάτοικοι, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, περνούσαν και ειδοποιούσαν στη Ραφήνα τους κατοίκους να φύγουν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν, αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουρνούς, η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Χάθηκε η αρχική μάχη λόγω και της διασποράς δυνάμεων στην Κινέτα, όμως την κρίσιμη στιγμή δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση από τον επιχειρησιακό υπεύθυνο της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο.

Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης του Δήμου

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρνούς, από τον Ιανουάριο του 2018 ο δήμος κοινοποίησε σε Περιφέρεια και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική και Αστυνομία τα σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών.

«Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο, επικαιροποιημένο, υπήρχε στο κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου Ραφήνας, καθώς εμείς έχουμε και επιχειρησιακό σκέλος με αυτόνομο πυροσβεστικό σταθμό με 5 οχήματα και λειτουργεί υπό του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Όμως, λόγω του ότι η φωτιά επεκτεινόταν σε τρείς Δήμους (Ραφήνα, Μαραθώνα, Πεντέλη) και τον λόγο έχει Περιφέρεια, θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο Ξενοκράτης, κάτι που επίσης δεν έγινε.

Όπως είπε ο δήμαρχος, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου ήταν το πρώτο που έφτασε στο Νταού Πεντέλης και όταν χάθηκε το μέτωπο τα μέλη του κατέβηκαν στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας για να βοηθήσουν τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!