Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/05/18)
[Η Καθημερινή]: Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/05/18)

[Η Καθημερινή]: Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/05/18)

Πράσινο φως για την τουριστική επένδυση «Kilada Hills» στην Αργολίδα

Ο τουρισμός είναι αυτός που κυρίως κινεί την ελληνική οικονομία και εν πολλοίς την κράτησε «ζωντανή» και στα χρόνια της κρίσης. Αυτό φαίνεται ότι έχει γίνει αντιληπτό και στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία την Παρασκευή έδωσε το πράσινο φως για την αδειοδότηση της στρατηγικής επένδυσης με τον διακριτικό τίτλο «Kilada Hills». Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα και με προεδρεύοντα τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδη κατέληξε σε θετική εισήγηση και πλέον απομένει η δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

H επένδυση αφορά την κατασκευή του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου «Kilada Hills» στον Δήμο Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας, προϋπολογισμού 418 εκατ. ευρώ. Η επένδυση υλοποιείται από τον όμιλο Dophin Capital σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εξοχικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα.

Η επένδυση αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου με υψηλή ταξιδιωτική δαπάνη (high spenders) και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

Με 90 εκατ. συμμετείχαν οι παλαιοί μέτοχοι στην ΑΜΚ της Αττικής

Εληξε την Παρασκευή η άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!