Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/08/18)
[Η Καθημερινή]: Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/08/18)

[Η Καθημερινή]: Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/08/18)

Eκτη δημοφιλέστερη χώρα για τους Κινέζους η Ελλάδα

Αλλη μία πιστοποίηση της απήχησης του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής «χρυσή βίζα», σε κατοίκους εκτός της Ε.Ε., αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πλέον η έκτη δημοφιλέστερη χώρα για τους Κινέζους, ως προς την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα όποιος πολίτης εκτός Ε.Ε. επενδύσει τουλάχιστον 250.000 ευρώ για την απόκτηση ακινήτων, δικαιούται ταυτόχρονα και τη λήψη πενταετούς άδειας παραμονής, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του. Η κατάταξη αποτελεί προϊόν στοιχείων που δημοσίευσε το κινεζικό Sina Weibo, ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων της Κίνας. Τα παραπάνω επισημαίνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο επιχειρηματικών πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών (Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) με πληροφορίες από το Γενικό Προξενείο Γκουανγκζού. Οι δημοφιλέστερες χώρες, πλην της Ελλάδας, είναι (με σειρά κατάταξης) οι ΗΠΑ, η Μεγ. Βρετανία, η Ιρλανδία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 2.881 άδειες που είχαν εκδοθεί στην Ελλάδα μέσω του σχετικού προγράμματος (από το 2013 που ξεκίνησε και μέχρι τον φετινό Ιούλιο), η Κίνα παραμένει στην κορυφή με 1.351 άδειες, ή το 47% του συνόλου. Ακολουθούν η Ρωσία με 426 άδειες και η Τουρκία με 289 άδειες.

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του ΕΦΚΑ και του ΤΧΣ για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από κοινές μετοχές που κατέχει ο ΕΦΚΑ στην Attica Bank πέραν του ποσοστού του 33%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!