Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Το δικό του bitcoin εξήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
[Η Καθημερινή]: Το δικό του bitcoin εξήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

[Η Καθημερινή]: Το δικό του bitcoin εξήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

Ενώ η οικονομία της Βενεζουέλας καταρρέει, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια πεντάωρου τηλεοπτικού διαγγέλματος, τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού νομίσματος, του petro, ως απάντηση στον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Βενεζουέλα από τις δυτικές χώρες, και ιδίως από τις ΗΠΑ. Συνοδεία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ο κ. Μαδούρο προσπάθησε ακροθιγώς να προσδιορίσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του νέου κρυπτονομίσματος, το οποίο φαίνεται να εμπνεύστηκε μετά την ιλιγγιώδη άνοδο του bitcoin το τελευταίο διάστημα. «Η Βενεζουέλα θα δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο θα στηρίζεται στα αποθέματα που διαθέτει η χώρα σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό και διαμάντια».

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό το νέο νόμισμα θα «ενισχύσει τη νομισματική θέση της χώρας και θα της επιτρέψει να πραγματοποιεί τις οικονομικές της συναλλαγές, ώστε να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό». Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μαδούρο ευελπιστεί να προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου τρόπου χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές, με στόχο την οικονομική αλλά και κοινωνική μετεξέλιξη-ανάπτυξη της χώρας.

Την ίδια στιγμή, όμως, ηγέτες της αντιπολίτευσης χλευάζουν την παραπάνω δήλωση του κ. Μαδούρο, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επικυρωθεί μόνο μέσω της έγκρισης του Κογκρέσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!