Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σε δικαστική δίνη η πολιτική ζωή
[Η Καθημερινή]: Σε δικαστική δίνη η πολιτική ζωή

[Η Καθημερινή]: Σε δικαστική δίνη η πολιτική ζωή

Στη δίνη δικαστικών εμπλοκών και ερευνών που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς βρίσκονται πολιτικοί που διετέλεσαν υπουργοί στο παρελθόν ή έχουν και σήμερα σημαντικούς ρόλους στη δημόσια ζωή. Η υπόθεση που οδήγησε σε προσωρινή κράτηση τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου με την κατηγορία ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος από εξοπλιστικό πρόγραμμα που υπεγράφη επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, είναι μία από τις αυτές με πολιτικό πρόσημο που τρέχουν αυτή την εποχή στη Δικαιοσύνη.

Η περίπτωση Παπαντωνίου, που άρχισε να ερευνάται πριν από χρόνια, συνεχίζει –και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει για καιρό– να απασχολεί την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γεώργιο Ευαγγέλου. Η αναζήτηση στοιχείων σε λογαριασμούς στη Γαλλία για τον πρώην υπουργό –ο ίδιος αρνείται ότι υπήρξε αποδέκτης «μαύρου» χρήματος– αλλά και οι έρευνες για διακίνηση πολιτικού χρήματος μέσω άλλων χωρών, όπως Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρος, συνεχίζονται, προσδίδοντας στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και σε άλλες μεγάλων συμβάσεων που υπεγράφησαν στις αρχές του 2000 χαρακτηριστικά έρευνας, η οποία αν επιβεβαιωθεί ως προς τα ευρήματα θα προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις.

Οι έρευνες

Οι ανακριτές Διαφθοράς ερευνούν επίσης την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού, και κυρίως την αγορά αλλά και την πώληση εξοχικής κατοικίας που διέθετε μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στη Σύρο, σπίτι το οποίο πρόσφατα πουλήθηκε σε Ελληνοαμερικανούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!