Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Διεύρυνση της βάσης πέρα από τον παλιό «ΣΥΡΙΖΑ του 3%»
[Η Καθημερινή]: Διεύρυνση της βάσης πέρα από τον παλιό «ΣΥΡΙΖΑ του 3%»

[Η Καθημερινή]: Διεύρυνση της βάσης πέρα από τον παλιό «ΣΥΡΙΖΑ του 3%»

Κινητικότητα με αντικείμενο τη διεύρυνση στη βάση και σε μέσο στελεχικό επίπεδο αναπτύσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έξι χρόνια μετά τις εκλογές του 2012, όταν το κόμμα κατέγραψε πρώτη φορά δυναμική κατάκτησης της εξουσίας, και περισσότερο από τρία χρόνια μετά τη νίκη στις εκλογές του 2015 εξακολουθεί να ισχύει η διαπίστωση ότι η κομματική οργάνωση παραμένει εξαιρετικά συρρικνωμένη σε σχέση με την επιρροή του κόμματος στην κοινωνία και την εκλογική βάση. Η διαπίστωση ότι σε οργανωτικό επίπεδο παραμένει ένα κόμμα του 3%, αυτό δηλαδή που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ παλιά, και η αναντιστοιχία με τη σημερινή δυναμική του δεν είναι τωρινές.

Εχει γίνει εδώ και καιρό και κατά το παρελθόν έγιναν προσπάθειες να ανοίξουν το κόμμα και οι τοπικές οργανώσεις σε νέα μέλη. Οι προσπάθειες αυτές, όπως διαπιστώνεται εκ του αποτελέσματος, δεν απέδωσαν και ουσιαστική μετεξέλιξη στην οργάνωση του κόμματος δεν έχει επέλθει.

Οπως εκτιμούν έμπειρα κομματικά στελέχη με μακρά διαδρομή στις πολιτικές ζυμώσεις, ήταν οι αντιστάσεις και η εσωστρέφεια της κομματικής οργάνωσης που εμπόδισαν να υλοποιηθούν ένα άνοιγμα και η πολυπόθητη αντιστοίχηση με την κοινωνία. Σε μεγάλο βαθμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο οργάνωσης της βάσης αντέδρασαν φοβικά στο άνοιγμα σε νέα μέλη. Εκτιμάται ότι, πλέον, οι αντιστάσεις αυτές, αν και δεν έχουν απολύτως εξουδετερωθεί, έχουν σημαντικά υποχωρήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!