Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Διευρύνονται οι δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση οφειλών του πρώην ΟΕΚ
[Η Καθημερινή]: Διευρύνονται οι δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση οφειλών του πρώην ΟΕΚ

[Η Καθημερινή]: Διευρύνονται οι δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση οφειλών του πρώην ΟΕΚ

Και οι δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στη ρύθμιση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εφόσον δεν έχουν τελεσίδικη απόφαση, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα, για το σύνολο των περίπου 40.000 δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, η οποία ισχύει από το 2018, δίνεται παράταση έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Να σημειωθεί ότι αρχικά οι δανειολήπτες ανέρχονταν σε περίπου 80.000, όμως, βάσει της ρύθμισης, οι μισοί έχουν ήδη απαλλαγεί από το χρέος τους, καθώς αυτό ήταν έως 6.000 ευρώ και διεγράφη.

Με χθεσινή του εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας έρχεται να ενεργοποιήσει τις προβλέψεις πρόσφατης υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας διευρύνονται οι δικαιούχοι ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση. Ετσι, εντάσσονται και όσοι έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη, ακόμη κι αν έχουν πρωτόδικη, όχι όμως και οριστική απόφαση δικαστηρίου, αλλά και οι δικαιούχοι που δεν κάνουν χρήση της κατοικίας τους.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι δανειολήπτης που έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) και για τον οποίο εκκρεμεί η έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό ή έχει ζητήσει την ανάκληση ή μεταρρύθμιση δικαστικής απόφασης μπορεί να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις του ΟΕΚ. Η νέα προθεσμία είναι έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!