Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Διευρυμένο ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη
[Η Καθημερινή]: Διευρυμένο ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη

[Η Καθημερινή]: Διευρυμένο ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ερευνητών και του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού της.

Η διεύρυνση του ωραρίου έγινε κατορθωτή χάρη στους 38 νέους ασκούμενους βιβλιοθηκονόμους, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.

o πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με την ΕΒΕ. Επιθυμία του ΙΣΝ είναι να συνδράμει το έργο της ΕΒΕ μέχρι την πάγια ενίσχυση της στελέχωσής της, η οποία έχει ξεκινήσει να δρομολογείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τα συναρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά, το ωράριο λειτουργίας της ΕΒΕ διαμορφώνεται ως εξής:

Τμήμα Γενικής Συλλογής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 20:00, Σάββατο, 09:00 έως 14:00.

Τμήμα Χειρογράφων, Αρχείων & Ειδικών Συλλογών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 14:00. Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος, μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Τμήμα Δανειστικής Συλλογής (στελεχωμένες υπηρεσίες): Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 20:00.

Ανοιχτά Αναγνωστήρια, υπολογιστές για δημόσια χρήση: Δευτέρα έως Κυριακή και επίσημες αργίες, 06:00 έως 24:00.

Το ωράριο λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Βαλλιάνειο Μέγαρο (Συλλογή Εφημερίδων) είναι, προς το παρόν, το εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 16:00.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!