Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Η «διεθνής» των φεστιβάλ για παιδιά στην Αθήνα
[Η Καθημερινή]: Η «διεθνής» των φεστιβάλ για παιδιά στην Αθήνα

[Η Καθημερινή]: Η «διεθνής» των φεστιβάλ για παιδιά στην Αθήνα

Σταθερό κινηματογραφικό κοινό διαχρονικά, αλλά και με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, είναι αυτό των παιδιών-εφήβων. Αν κανείς άλλωστε παρατηρήσει τις πρώτες θέσεις των εισπρακτικών επιτυχιών, θα εντοπίσει αρκετές ταινίες οι οποίες απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στους μικρότερους ηλικιακά θεατές.

Αυτή η σημαντική ανάπτυξη, αλλά και το γεγονός πως υπάρχουν πάνω από 450 φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν που ώθησε και την Αθηνά Ρικάκη, μια γυναίκα με τεράστια εμπειρία στον χώρο της παραγωγής, να προτείνει το αντάμωμα όλων αυτών των θεσμών σε ένα τετραήμερο «Fest of Fests» που θα πραγματοποιηθεί 25-28 Ιουνίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Πρόκειται στην ουσία για ένα σχέδιο συνεργασίας των διεθνών φεστιβάλ για παιδιά, μια παρέμβαση που σκοπό έχει να βοηθήσει στην προετοιμασία μελλοντικών κινηματογραφιστών, αλλά κυρίως να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει πιο έξυπνους θεατές», μας λέει η κ. Ρικάκη, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο και πολύπτυχο εγχείρημα. Πέραν των διεθνών φεστιβάλ, όπως το δικό μας στην Ολυμπία για παράδειγμα, στις εκδηλώσεις του Ιουνίου θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί φορείς, η UNESCO, τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης, κινηματογραφικές λέσχες και πολλοί ακόμη που ενδιαφέρονται για την προώθηση συλλογικών πολιτικών σε ζητήματα γύρω από το παιδικό σινεμά.

«Η φράση-κλειδί είναι η μετάβαση από την παθητική στην ενεργητική κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!