Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Διέρρευσαν στοιχεία από έρευνες της Europol
[Η Καθημερινή]: Διέρρευσαν στοιχεία από έρευνες της Europol

[Η Καθημερινή]: Διέρρευσαν στοιχεία από έρευνες της Europol

ΧΑΓΗ. Ούτε έμπειροι εργαζόμενοι σε διωκτικές αρχές δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον βαθμό στον οποίο είναι ευάλωτα τα δεδομένα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως έδειξε η χθεσινή αποκάλυψη διαρροής στοιχείων για έρευνες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών από τον οικιακό υπολογιστή αστυνομικού της Europol. Oπως αποκάλυψε o ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός Zembla, ο φάκελος περιείχε στοιχεία για 54 έρευνες, μεταξύ αυτών ονόματα και τηλέφωνα υπόπτων και ατόμων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Ο συνολικός όγκος των αφύλακτων δεδομένων ανερχόταν σε 700 σελίδες.

H ειρωνεία της υπόθεσης είναι πολλά από τα στοιχεία σε τέτοιου είδους φακέλους προέρχονται ακριβώς από την υποκλοπή ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τη διείσδυση στους υπολογιστές των ατόμων που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών. Ο υποδιευθυντής της Europol, Βιλ φαν Χέμερτ, αναγνώρισε το συμβάν, αλλά εκτίμησε ότι κανείς άλλος δεν είδε τις πληροφορίες, πέραν από τους ερευνητές του Zembla, οι οποίοι δεν τις δημοσίευσαν.

Αρχεία στο σπίτι

Σύμφωνα με την εκπομπή, Ολλανδέζα αστυνομικός που εργαζόταν για λογαριασμό της Europol πήρε αρχεία στο σπίτι της προκειμένου να εργαστεί στον οικιακό υπολογιστή της, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι ο υπολογιστής της ήταν συνδεδεμένος στο Ιντερνετ, άρα ο σκληρός δίσκος της ήταν εύκολα προσβάσιμος από όποιον γνώριζε τον τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!