Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Διαστημικές φιλοδοξίες
[Η Καθημερινή]: Διαστημικές φιλοδοξίες

[Η Καθημερινή]: Διαστημικές φιλοδοξίες

Ο ιδιοκτήτης της Amazon, ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, αποκάλυψε την Πέμπτη το βράδυ το ομοίωμα ενός διαστημικού σκάφους, το οποίο αναμένεται να μεταφέρει όργανα και πλήρωμα στη Σελήνη μέχρι το 2024. Το διαστημικό σκάφος «Blue Moon», που αρχικά θα πραγματοποιήσει μη επανδρωμένες αποστολές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία φορές, θα μεταφέρει σεληνιακά οχήματα, δορυφόρους και επιστημονικά όργανα. Διαθέτει έναν νέου τύπου προωθητικό κινητήρα, τον ΒΕ-7, με ώση 4.535 κιλών. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τζέφ Μπέζος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, «έφθασε η ώρα να ξαναπάμε στη Σελήνη και αυτή τη φορά να μείνουμε εκεί».

Ο Μπέζος παρουσίασε τους φιλόδοξους στόχους της εταιρείας εξερεύνησης του Διαστήματος Blue Origin στο Συνεδριακό Κέντρο Ουάσιγκτον, στη διοικητική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ενώπιον πολυπληθούς κοινού, στο οποίο συμμετείχαν επίδοξοι μελλοντικοί πελάτες της εταιρείας, αλλά και αξιωματούχοι της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος, της NASA.

To σεληνιακό σκάφος «Blue Moon» θα μπορεί να μεταφέρει τόσα καύσιμα, ώστε να πραγματοποιήσει το ταξίδι από τη Γη στη Σελήνη. Μεταξύ των άλλων δυνατοτήτων του θα είναι η μεταφορά φορτίων στη σεληνιακή επιφάνεια, η ανάπτυξη μέχρι τεσσάρων αυτοκινούμενων ή καλύτερα τηλεχειριζόμενων διαστημικών οχημάτων και η τοποθέτηση δορυφόρων σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Το συνολικό βάρος του ανέρχεται σε 16,5 τόνους, όταν θα είναι εφοδιασμένο με καύσιμα. Το βάρος του, ωστόσο, θα μειώνεται στους 3,5 τόνους όταν θα μπαίνει στη διαδικασία προσσελήνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!