Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Οι διαπραγματεύσεις θα καθορίσουν τη στάση των αγορών
[Η Καθημερινή]: Οι διαπραγματεύσεις θα καθορίσουν τη στάση των αγορών

[Η Καθημερινή]: Οι διαπραγματεύσεις θα καθορίσουν τη στάση των αγορών

Τα σενάρια ελάφρυνσης του χρέους σηματοδοτούν την αρχή ενός κύκλου διαπραγματεύσεων που θα καθορίσει τη στάση των αγορών το επόμενο διάστημα, τονίζει σε ανάλυσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως υπογραμμίζει, τα σενάρια που κυκλοφορούν αναφέρονται σε συνδυασμό εργαλείων αναδιάρθρωσης όπως ανώτατο πλαφόν επιτοκίων, μετακύλιση λήξεων και σύνδεση με τον ρυθμό ανάπτυξης, παραπέμποντας σε μια ελάφρυνση της τάξης του 25% του ΑΕΠ σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα μέχρι την οριστικοποίηση των μέτρων χρέους, οι αγορές αναμένεται να παρουσιάσουν μεταβλητότητα ενσωματώνοντας σταδιακά στις αποτιμήσεις τους το μέγεθος της απομείωσης κάτω από τα εναλλακτικά σενάρια, καθώς επίσης και το πακέτο των αντίστοιχων υποχρεώσεων (μεταμνημονιακή εποπτεία).

Ημερομηνίες-κλειδιά αποτελούν η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στις 23 Απριλίου και τα Eurogroup στις 27 Απριλίου και 24 Μαΐου. Η 23η Απριλίου αποτελεί σημαντική ημερομηνία και για ακόμα έναν λόγο, την επικύρωση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2017, την οποία το ΔΝΤ αναμένεται να λάβει υπόψη στις μετέπειτα θέσεις του.

Ταυτόχρονα, το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον έχει μεταβληθεί επί τα χείρω μετά τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα οι αγορές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές το επόμενο διάστημα. Στον αντίποδα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παραμένουν σε αρκετά ελκυστικά επίπεδα, γεγονός που λειτουργεί σταθεροποιητικά για τις αποτιμήσεις των ομολόγων, καθώς σε κάθε περίπτωση υποχώρησης των τιμών δημιουργούνται ευκαιρίες εισόδου νέων επενδυτών σε ακόμα καλύτερα επίπεδα αποδόσεων, υπογραμμίζει η Πειραιώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!