Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Διανυκτέρευση στα φέρετρα του Δράκουλα
[Η Καθημερινή]: Διανυκτέρευση στα φέρετρα του Δράκουλα

[Η Καθημερινή]: Διανυκτέρευση στα φέρετρα του Δράκουλα

Nέα ζωή πρόκειται να αποκτήσει το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, καθώς για πρώτη φορά μετά το 1948 αναμένεται να διανυκτερεύσουν εκεί επισκέπτες κατά τον εορτασμό του Χάλοουιν.
Το κάστρο ονομάζεται Κάστρο Μπραν και στις 31 Οκτωβρίου δύο άτομα που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό του Airbnb θα διανυκτερεύσουν εκεί. Οι δύο φιλοξενούμενοι θα δειπνήσουν στο ιστορικό φρούριο και στη συνέχεια θα αποκοιμηθούν σε φέρετρα με εσωτερική επένδυση από κόκκινο βελούδο, όπως έκανε και ο ίδιος ο Κόμης Δράκουλας στο μυθιστόρημα που έκανε πασίγνωστο τον θρύλο του.
Το Κάστρο Μπραν είναι περισσότερο γνωστό ως κατοικία του Βλαντ του Ανασκολοπιστή, ενός πραγματικού πρίγκιπα που κατοικούσε εκεί κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα. Ο Βλαντ βασάνιζε και δολοφονούσε τα θύματά του και αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του χαρακτήρα του Κόμη Δράκουλα.
Ο διαγωνισμός του Airbnb που στόχευε στην εύρεση ατόμων που θα ήθελαν να διανυκτερεύσουν στον πύργο ξεκίνησε τη Δευτέρα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πουν τι θα ρωτούσαν τον Κόμη Δράκουλα αν τον συναντούσαν. Οι νικητές θα φθάσουν αεροπορικώς στη Ρουμανία και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον πύργο, που βρίσκεται στα Καρπάθια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!