Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί
[Η Καθημερινή]: Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί

[Η Καθημερινή]: Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών που κλείνουν τις διακοπές τους για τη φετινή σεζόν μέσω της Tui Αυστρίας καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων από τον τρέχοντα μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εταιρεία καταγράφει αύξηση κατά 30% σε σχέση με πέρυσι στο σύνολο των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές στις ξένες αγορές.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες μέχρι στιγμής κρατήσεις μεταξύ των κορυφαίων προορισμών μεσαίων αποστάσεων και ακολουθούν η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Αίγυπτος. Στην άλλη λίστα με τους κορυφαίους μακρινούς προορισμούς την πρώτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Καραϊβική, η Ταϊλάνδη, ο Καναδάς και το Μεξικό. Ιδιαίτερα κερδισμένοι προορισμοί από τις μέχρι στιγμής κρατήσεις είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος.
Ο Τουριστικός Οργανισμός αύξησε πρόσφατα εκ νέου τη χωρητικότητα των πτήσεων από τη Βιέννη προς 4 μεγάλα ελληνικά νησιά. Επίσης, η προσφορά των ξενοδοχείων για την προσεχή σεζόν έχει, μεταξύ άλλων, διευρυνθεί σε Κρήτη, Ρόδο και Κω. Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς με βάση την εικόνα της Tui είναι ότι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος οι Αυστριακοί κλείνουν τις διακοπές τους νωρίτερα. Μέχρι στιγμής έχει πωληθεί ήδη το 18% των ευρωπαϊκών προγραμμάτων έναντι 12% την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!