Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι διακινητές «πολιορκούν» ακόμη την Πάτρα
[Η Καθημερινή]: Οι διακινητές «πολιορκούν» ακόμη την Πάτρα

[Η Καθημερινή]: Οι διακινητές «πολιορκούν» ακόμη την Πάτρα

ΠΑΤΡΑ. Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών συνεχίζουν να «στέλνουν» αλλοδαπούς στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, εκμεταλλευόμενα προφανώς το γεγονός ότι οι μετανάστες αγνοούν τα ενισχυμένα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία για την άμεση απομάκρυνση όσων εντοπίζονται κοντά στο νέο λιμάνι. Αποκαλυπτικά των όσων συμβαίνουν στην παραλιακή ζώνη ήταν όσα είπε η αντιστράτηγος της αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «από τις 16 Μαΐου, δηλαδή μία ημέρα μετά την απομάκρυνση 611 αλλοδαπών από τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, μέχρι και την 6η Ιουλίου, έχουν εντοπιστεί και απομακρυνθεί άλλοι 600 μετανάστες».

Οπως εξήγησε στη συνέχεια, «από τις 15 Μαΐου που έγινε η επιχείρηση για την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών, η αστυνομία κατήρτισε και εκπόνησε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, κάνει καθημερινά ελέγχους και υπάρχει εμφανής αστυνόμευση».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «προκειμένου να μη δημιουργηθούν εκ νέου άτυποι καταυλισμοί σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, όσους αλλοδαπούς έρχονται στην περιοχή η αστυνομία τους απομακρύνει, αφού πρώτα τους ελέγξει».

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους των χαρτιών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα, σημείωσε η κ. Τσιριγώτη, μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία μίλησε κατά τη διάρκεια αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου ήσαν παρόντες εκπρόσωποι της πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων, είπε χαρακτηριστικά ότι ο εντοπισμός εκατοντάδων αλλοδαπών μέσα σε περίπου δύο μήνες «θα πρέπει να σας κτυπάει τα καμπανάκια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!