Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Οι διαφορές Ε.Ε. – ΗΠΑ δεν περιορίζονται στο εμπόριο»
[Η Καθημερινή]: «Οι διαφορές Ε.Ε. – ΗΠΑ δεν περιορίζονται στο εμπόριο»

[Η Καθημερινή]: «Οι διαφορές Ε.Ε. – ΗΠΑ δεν περιορίζονται στο εμπόριο»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για το «χειρότερο δυνατό σενάριο» στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων δεν αφορούν μόνο το εμπόριο. Την ίδια στιγμή, Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος κατηγορεί την Ε.Ε. για «υποκρισία» στο ζήτημα των δασμών, ενώ οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι ενδεχόμενη επιβολή δασμών από τον Τραμπ στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων θα πλήξει κυρίως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και θα περιορίσει το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά 0,2%.

«Παρά τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε την ενότητα της Δύσης, οι διατλαντικές σχέσεις βρίσκονται υπό πίεση εξαιτίας της πολιτικής του προέδρου Τραμπ», αναφέρει ο Τουσκ στην επιστολή που απέστειλε στους ηγέτες των «28», ενόψει της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει σήμερα. «Δυστυχώς, οι διαφορές επεκτείνονται πέρα από το εμπόριο… Είναι πεποίθησή μου πως, ενώ θα ελπίζουμε για το καλύτερο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε την Ενωσή μας για το χειρότερο δυνατό σενάριο», προειδοποιεί ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Τραμπ ακολουθεί την πολιτική «Πρώτα η Αμερική», ενώ φαίνεται να στρέφεται συστηματικά κατά της Ε.Ε.

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η αντιπάθεια του Τραμπ απέναντι την Ενωση οφείλεται στο ότι δεν βλέπει με καλό μάτι τους πολυεθνικούς οργανισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!