Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Διαφωνίες στον ΟΠΕΚ ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου
[Η Καθημερινή]: Διαφωνίες στον ΟΠΕΚ ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου

[Η Καθημερινή]: Διαφωνίες στον ΟΠΕΚ ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου

Παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, τα οποία δεν φαίνονται διατεθειμένα να χάσουν έσοδα και μερίδιο αγοράς προς όφελος της τιμής του εμπορεύματος και υπέρ της τόνωσης της ζήτησης μεσοπρόθεσμα. Χθες, λόγω της αβεβαιότητας για την έκβαση της συνόδου του ΟΠΕΚ, η τιμή του πετρελαίου ήταν ευμετάβλητη και ασταθής – ανέβηκε 2%, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει επίσης 2%.

Το ενδιαφέρον αγορών, αναλυτών, επενδυτών και ενεργειακών ομίλων είναι στραμμένο στην αυριανή σύνοδο του διεθνούς οργανισμού στη Βιέννη, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η πρόταση για περιστολή της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,5 εκατ. βαρέλια, όπως είχε προσυμφωνηθεί στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο – θα είναι η πρώτη μείωση σε οκτώ χρόνια.

Ωστόσο, οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί. Η Σαουδική Αραβία, η οποία τασσόταν υπέρ της μείωσης, χθες δήλωσε πως ίσως, τελικά, και να μη χρειάζεται, προβλέποντας ότι η τιμή του «μαύρου» χρυσού θα ανακάμψει το 2017, ακόμα και χωρίς περιορισμό παραγωγής. Επιπλέον, ενστάσεις διατυπώνονται από το Ιράκ και το Ιράν, δύο χώρες που προσβλέπουν σε υψηλότερα έσοδα από τον «μαύρο» χρυσό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!