Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Διαδηλώσεις κατά Αμπε και ευνοιοκρατίας
[Η Καθημερινή]: Διαδηλώσεις κατά Αμπε και ευνοιοκρατίας

[Η Καθημερινή]: Διαδηλώσεις κατά Αμπε και ευνοιοκρατίας

TOKΙO. Δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες έλαβαν μέρος σε σπάνιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το Σάββατο, καθώς η οργή για τα σκάνδαλα ευνοιοκρατίας ενδέχεται να αποβούν μοιραία για την πρωθυπουργία του Σίνζο Αμπε. Ο προκάτοχός του Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι εκτίμησε ότι ο Αμπε θα χάσει τη θέση του τον Σεπτέμβριο και του πρότεινε να παραιτηθεί νωρίτερα.

Αξιωματούχοι του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών πλαστογράφησαν έγγραφα που αφορούσαν την πώληση κρατικής γης στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Μοριτόμο Γκακούεν, ενώ ερωτήματα προκάλεσε και η χορήγηση άδειας για την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής σε εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στον φίλο του πρωθυπουργού Κοτάρο Κάκε.

«Ο Αμπε έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Δεν θα παραιτηθεί άραγε όταν διακοπούν οι εργασίες της Βουλής;» διερωτήθηκε χθες ο Κοϊζούμι, ο οποίος προέρχεται από το ίδιο κόμμα, το LDP. Οι εργασίες της Βουλής λήγουν στις 20 Ιουνίου, ενώ η θητεία του Αμπε στην προεδρία του κυβερνώντος κόμματος (απαραίτητη προϋπόθεση για την πρωθυπουργία) θα πρέπει να ανανεωθεί τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι βέβαιο αν ο Αμπε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Δημοσκόπηση του καναλιού Nippon TV κατέγραψε ποσοστό δημοτικότητας 26,7%, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ο Αμπε ανέλαβε την πρωθυπουργία. Μέτρηση της εφημερίδας «Ασάχι» έδειξε ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν τις εξηγήσεις του Αμπε περί μη ανάμειξής του στα σκάνδαλα.

«Η πλαστογράφηση και απόκρυψη δημοσίων εγγράφων σημαίνει καταστροφή του έθνους και της δημοκρατίας», είπε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ο κεντρικός ομιλητής, ο 65χρονος οικονομολόγος Μασέρου Κανέκο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ασάχι».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!