Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Διαδίκτυο: Ευκολίες σε μετακίνηση, διαμονή των νέων
[Η Καθημερινή]: Διαδίκτυο: Ευκολίες σε μετακίνηση, διαμονή των νέων

[Η Καθημερινή]: Διαδίκτυο: Ευκολίες σε μετακίνηση, διαμονή των νέων

Δύο φοιτητές προγραμματίζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα, λίγο πριν από την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο του Λονδίνου. Αναζητούν στο Διαδίκτυο εφαρμογές και πλατφόρμες που προσφέρουν εναλλακτικές οικονομικές δυνατότητες διαμονής, μετακίνησης και διατροφής.

Θα μείνουν και θα ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς στη χώρα μας για μερικές ημέρες, καθώς το θέμα της μεταπτυχιακής τους εργασίας είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που συμπλήρωσε δέκα χρόνια και δείχνει να ολοκληρώνεται.

«Οι τάσεις στην Ευρώπη –που κάποιες από αυτές ξεκίνησαν ως ιδέα και έγιναν επιχειρείν από ελληνικά μυαλά– είναι η χρήση εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα να επιμερίζονται τα έξοδα στη διάρκεια ενός ταξιδιού», μας αναφέρουν καθώς τους ρωτάμε ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αθήνα.

«Δηλαδή με ποιον τρόπο μοιράζεστε ή μειώνετε τα έξοδα σας;», είναι η επόμενη ερώτησή μας. «Διαμονή, επιλέγοντας τη λύση ενοικίασης ενός δωματίου σε ένα διαμέρισμα που ήδη κατοικεί μια οικογένεια. Οδικές μετακινήσεις σε πόλεις της χώρας μέσω εφαρμογών όπου οι οδηγοί αυτοκινήτων αναζητούν άλλους ιδιώτες να μοιραστούν τα έξοδα της προγραμματισμένης διαδρομής τους. Κυκλοφορία στην πόλη με ενοικίαση ποδηλάτου ακόμη και για αποστάσεις μερικών λεπτών, από τις υπαίθριες στάσεις των δικύκλων που υπάρχουν για τον σκοπό αυτό σε πολλά σημεία. Το ίδιο και για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητα, καθώς δίνεται η δυνατότητα ενοικίασής τους και παράδοσής τους σε διάφορα υπαίθρια σημεία της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!