Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Δεσμεύσεις Τραμπ για ονειροπόλους και Τείχος
[Η Καθημερινή]: Δεσμεύσεις Τραμπ για ονειροπόλους και Τείχος

[Η Καθημερινή]: Δεσμεύσεις Τραμπ για ονειροπόλους και Τείχος

Τη σύγχυση ενέσπειρε το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος –αλλά και των Ρεπουμπλικανών–, διαψεύδοντας σε μήνυμά του στο Twitter τη σύναψη συμφωνίας για την προστασία των ανήλικων παράτυπων μεταναστών, γνωστών και ως «ονειροπόλων».

Τη διάψευση από τον πρόεδρο Τραμπ ακολούθησε κύμα επικρίσεων από στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για την προθυμία με την οποία ο Τραμπ έσπευσε να συνάψει συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για τους νέους μετανάστες. Οι διαφωνίες των Ρεπουμπλικανών εστιάστηκαν κυρίως στην πρόθεση ορισμένων Δημοκρατικών να εντάξουν την αναστολή κατασκευής τείχους κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Μεξικού στην παραπάνω συμφωνία.

Διευκρινίσεις

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε την Πέμπτη να καθησυχάσει την εκλογική του βάση: «Το ΤΕΙΧΟΣ, το οποίο κατασκευάζεται ήδη, υπό μορφή ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος συστήματος τειχών και φρακτών, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται».

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι-Σάντερς, έγραφε στο Twitter ότι το δείπνο μεταξύ προέδρου Τραμπ και Δημοκρατικών βουλευτών δεν περιελάμβανε συμφωνία για αναστολή κατασκευής του Τείχους. Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τσακ Σάμερ επιβεβαίωνε την πληροφορία, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα συνέχιζε να προωθεί την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!