Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από Ελλάδα, λέει η Media Markt
[Η Καθημερινή]: Δεν υπάρχει σχέδιο  αποχώρησης από Ελλάδα, λέει η Media Markt

[Η Καθημερινή]: Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από Ελλάδα, λέει η Media Markt

Την έντονη φημολογία και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αποχώρηση της Media Markt από την ελληνική αγορά επιχείρησε χθες να διασκεδάσει η κεντρική διοίκηση του γερμανικού ομίλου. Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει μεν ότι δεν θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει εάν πρόκειται να εκχωρήσει μέρος των δραστηριοτήτων της σε άλλη εταιρεία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση – σχόλιο της MediaMarktSaturn Retail Group έχει ως εξής: «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Media Markt. H Media Markt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με ρεπορτάζ της «Κ» και βάσει πληροφοριών που προέρχονται από αρμόδιες πηγές της θυγατρικής της Media Markt στην Ελλάδα, εξετάζεται το σενάριο όχι πλήρους αποχώρησης της γερμανικής αλυσίδας από την ελληνική αγορά, αλλά της πώλησης πλειοψηφικής συμμετοχής της σε ελληνικό όμιλο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακριβώς για να μη θεωρηθεί ότι αποχωρεί από την ελληνική αγορά –καθώς μάλιστα ποτέ δεν έχει πράξει κάτι τέτοιο ο γερμανικός όμιλος– εξετάζεται το ενδεχόμενο να κρατήσει ποσοστό και για κάποιο διάστημα και το σήμα της στην ελληνική αγορά με δικαίωμα προτίμησης αύξησης του ποσοστού αυτού μετά την πάροδο εύλογου διαστήματος –πιθανώς για μία διετία– ή για πώλησή του και περαιτέρω αποεπένδυση από την ελληνική αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!