Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Δεν ικανοποιήθηκαν οι πυροσβέστες
[Η Καθημερινή]: Δεν ικανοποιήθηκαν οι πυροσβέστες

[Η Καθημερινή]: Δεν ικανοποιήθηκαν οι πυροσβέστες

Με τη θετική ψήφο του Ποταμιού, το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης να επικρίνει τους χειρισμούς και τις επιλογές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους να διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι καθ’ όλη την ημέρα έξω από το Κοινοβούλιο, η δικομματική πλειοψηφία πέτυχε αργά χθες το απόγευμα να εγκριθεί η κυβερνητική τροπολογία, μέσω της οποίας παρατείνεται για τρία χρόνια η σύμβαση που μόλις έληξε και αφορούσε πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Μέσω της τροπολογίας, η κυβέρνηση εμφανίζεται να υπόσχεται ότι μετά το τέλος της τριετίας –αν όχι και νωρίτερα, υπό προϋποθέσεις– οι εν λόγω συμβασιούχοι θα μονιμοποιηθούν.
Οι ίδιοι, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά παραβιάζει με τη συγκεκριμένη νομοθετική επιλογή τον νόμο με τον οποίο είχαν αρχικώς προσληφθεί, καθώς εμπεριείχε διάταξη σύμφωνα με την οποία μετά το τέλος της πενταετούς θητείας τους θα μονιμοποιούνταν αυτομάτως.
«Η τροπολογία κατατέθηκε επειδή οι έως τώρα διαδικασίες που προβλέπονταν, παρουσίασαν προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης» δικαιολόγησε αρχικώς την επίμαχη κυβερνητική επιλογή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Ν. Τόσκας. «Υπάρχουν προβληματισμοί και σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μνημονιακή υποχρέωση για μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!