Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε»
[Η Καθημερινή]: «Δεν χρωστάμε,  δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε»

[Η Καθημερινή]: «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε»

Την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης των συμβολαιογράφων για αποχή από τους πλειστηριασμούς, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της Αττικής που κάθε εβδομάδα συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία συναντήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους. Επί τρεις ώρες, στη γεμάτη αίθουσα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για μελλοντικές διαμαρτυρίες σε ΔΟΥ, «ντουντουκάδα στις γειτονιές», για ενημέρωση πολιτών και αναβίωση του συνθήματος «Δεν χρωστάμε. Δεν πουλάμε. Δεν πληρώνουμε».

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή. Εχουν ξεκινήσει πλειστηριασμοί. Τώρα πρόκειται κυρίως για ακίνητα υποθηκευμένα σε επιχειρηματικά δάνεια και κάποια από αυτά είναι και πρώτη κατοικία», είπε ένας από τους ομιλητές και πρόσθεσε ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι η προστασία των εργαζομένων και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων. Αλλος ομιλητής ανέφερε ότι «μετά την κρυάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του δημοψηφίσματος» συνασπίστηκε και πάλι κόσμος, που τους τελευταίους μήνες προχωρεί σε αποτροπή πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου.

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους γνωρίζονταν από παλιά, καθώς συμμετείχαν σε επιτροπές αγώνα και λαϊκές συνελεύσεις που είχαν αντιδράσει στο παρελθόν για το χαράτσι και τα διόδια, και σταδιακά μετεξελίχθηκαν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!