Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Δεκτή η πρόταση της ΔΕΠΑ για κλιμακωτή αύξηση του αερίου που θα δημοπρατείται
[Η Καθημερινή]: Δεκτή η πρόταση της ΔΕΠΑ για κλιμακωτή αύξηση του αερίου που θα δημοπρατείται

[Η Καθημερινή]: Δεκτή η πρόταση της ΔΕΠΑ για κλιμακωτή αύξηση του αερίου που θα δημοπρατείται

Κλιμακωτή αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα διαθέτει η ΔΕΠΑ σε τρίτους μέσω δημοπρασιών, που θα ξεκινάει με ποσοστό 16% για το 2016 και θα προσαυξάνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά έτος για να φτάσει το 2020 στο 20%, προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έκανε αποδεκτή σχετική πρόταση της ΔΕΠΑ. Στην ουσία η νέα τροποποίηση δημοπρατούμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου αποτελεί προϊόν συμβιβασμού μεταξύ πιστωτών και υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις μακρές διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν με στόχο την εκπλήρωση ενός ακόμη προαπαιτούμενου της δεύτερης αξιολόγησης. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν με την πλευρά των πιστωτών να πιέζει ασφυκτικά για διπλασιασμό των υφιστάμενων ποσοτήτων (10% ετησίως) και την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να περιορίσει την αύξηση στο 15% με βασικό επιχείρημα τις επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ και κυρίως στη χρηματοδότηση διεθνών έργων που συμμετέχει η εταιρεία.
Οι επιπλέον δημοπρατούμενες ποσότητες του 10%, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα πηγαίνουν μόνο στους προμηθευτές, δεν θα έχει δηλαδή δικαίωμα συμμετοχής η βιομηχανία. Η απόφαση αυξάνει επίσης το ανώτατο όριο συμμετοχής ανά υποψήφιο στις δημοπρατούμενες ποσότητες από το 15% σήμερα στο 20% για το 10% των δημοπρατούμενων ποσοτήτων, ενώ δεν θέτει ανώτατο όριο για τις επιπλέον δημοπρατούμενες ποσότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!