Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών
[Η Καθημερινή]: Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών

[Η Καθημερινή]: Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών

Σημαντική απόφαση, που ενδεχομένως στο μέλλον να δρομολογήσει δικαστικές –και όχι μόνον– εξελίξεις, ελήφθη αργά χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της τρίτης διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη οι ανώτατοι δικαστές κατά πλειοψηφία, 16 μέλη, αποφάσισαν να κάνουν δεκτές τις προσφυγές των καναλιών και να δώσουν, σε αντίθεση με την εισήγηση, τη δυνατότητα στο ανώτατο δικαστήριο να περάσει στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης και να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Εννέα δικαστές ψήφισαν το αντίθετο.
Η ψηφοφορία για το παραδεκτό των προσφυγών, που διεξήχθη σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα λόγω της θύελλας των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί εντός και εκτός Δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που μετέχει της Ολομέλειας, κατέληξε σε απόρριψη της εισήγησης του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο εισηγητής είχε προτείνει, δίδοντας μάχη γι’ αυτό, να απορριφθούν οι προσφυγές, θέση που, αν γινόταν δεκτή, το δικαστήριο δεν θα προχωρούσε στον έλεγχο της συνταγματικότητας του επίμαχου νόμου και η υπόθεση θα τέλειωνε εδώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!