Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τα δέκατα βραβεία «Γαστρονόμου»
[Η Καθημερινή]: Τα δέκατα βραβεία «Γαστρονόμου»

[Η Καθημερινή]: Τα δέκατα βραβεία «Γαστρονόμου»

Από τη μία, ο ζοφερός κόσμος των δημοσιονομικών μεγεθών, της ανεργίας, του χρέους, του brain drain. Από την άλλη, ένας κόσμος φωτεινός· της υπέρβασης, της δημιουργίας παρά τα βαρίδια και τις τροχοπέδες της κρίσης, της «ωραίας τρέλας». Υπάρχει; Φυσικά! Οσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Ζάππειο Μέγαρο, στην εκδήλωση απονομής των 10ων Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου» της «Καθημερινής» δεν έχουν καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.

Δέκα χρόνια έκλεισε φέτος ο θεσμός των βραβείων, με ένα σκοπό: να βρεθούν Ελληνες της παραγωγής που «γέννησαν» ιδέες και αγωνίστηκαν να τις υλοποιήσουν. Που κυνήγησαν το όνειρό τους ρισκάροντας. Και έχει αναδείξει –μέσα από επίπονες έρευνες, ρεπορτάζ, γευστικές δοκιμές και τυφλές γευσιγνωσίες με τη συμβολή ειδικών– δεκάδες έως τώρα: 75 παραγωγούς, 17 συνεταιρισμούς, 12 καταστήματα, 9 ερευνητές και πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής από την Ελλάδα της εξωστρέφειας, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά διεθνώς», όπως τόνισε στην ομιλία του ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς, υποσχόμενος ότι «αυτό το όμορφο “ταξίδι” του περιοδικού θα συνεχιστεί».

Φέτος, στη λίστα προστέθηκαν άλλα 14 ονόματα, από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Αττική, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία. Το προφίλ των βραβευθέντων σκιαγράφησε ο Αγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης των Γαστρονομικών Εκδόσεων της «Καθημερινής»: «Είναι ταλαντούχοι παραγωγοί, πεισματάρηδες, που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι, πράγματι, ο πρωτογενής τομέας μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!