Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Δέκα αλλαγές περικόπτουν παλαιές και νέες συντάξεις το 2017
[Η Καθημερινή]: Δέκα αλλαγές περικόπτουν παλαιές και νέες συντάξεις το 2017

[Η Καθημερινή]: Δέκα αλλαγές περικόπτουν παλαιές και νέες συντάξεις το 2017

Τουλάχιστον δέκα ανατροπές για χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και στην ασφάλιση εκατομμυρίων εργαζομένων φέρνει για το νέο έτος ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου. Το 2017 τίθενται σε εφαρμογή όλες οι διατάξεις του Νόμου 4387 που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και οδηγούν σε δραματικές περικοπές νέες αλλά και παλαιές συντάξεις. Ταυτόχρονα, ξεκινά η λειτουργία του νέου υπερταμείου μαμούθ, οι υπηρεσίες του οποίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν παράλληλα με την έκδοση νέων συντάξεων και τον επανυπολογισμό των παλαιών, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη, λιγότερο από 30 ημέρες πριν από το νέο έτος, το πώς θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέγραψε 10 αλλαγές στις συντάξεις του 2017 που αναμένεται να ανατρέψουν την εύθραυστη ισορροπία στη ζωή των συνταξιούχων, οι οποίοι σε ποσοστό της τάξεως του 50% ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι υπόλοιποι συντηρούν με τις πενιχρές συντάξεις τις οικογένειές τους.

Οι ανατροπές αυτές είναι:

1. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πρέπει να επανυπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριων συντάξεων για να προκύψει η «προσωπική διαφορά» την οποία το ΔΝΤ θέλει να καταργήσει και σύμφωνα με το Δίκτυο θα κοπεί, όταν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης που ήδη έχει θεσμοθετηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!