Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΔΕΗ: σήμερα η απόφαση για τους όρους της β΄ φάσης του διαγωνισμού για λιγνίτες
[Η Καθημερινή]: ΔΕΗ: σήμερα η απόφαση για τους όρους της β΄ φάσης του διαγωνισμού για λιγνίτες

[Η Καθημερινή]: ΔΕΗ: σήμερα η απόφαση για τους όρους της β΄ φάσης του διαγωνισμού για λιγνίτες

Τους όρους της προκήρυξης για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της υποβολής δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο θα συνεδριάσει εξ αποστάσεως προκειμένου να αποφύγει τυχόν παρεμπόδιση από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο θα εγκρίνει σήμερα και τη short list των επενδυτών που προκρίνονται για τη δεύτερη φάση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει και τα έξι επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν κατ’ αρχήν ενδιαφέρον. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα καταγραφεί και το πραγματικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας, το οποίο θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το πόσο η ΔΕΗ θα καταφέρει με τους όρους της προκήρυξης να καταστήσει το προς πώληση χαρτοφυλάκιο ελκυστικό.

Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, που απορρέει κυρίως από το ρίσκο του κόστους των ρύπων CO2, φαίνεται ότι συμμερίζεται πλήρως η ΔΕΗ, γι’ αυτό και αναζητεί τρόπους να το αντισταθμίσει. Η ένταξη και των λιγνιτικών μονάδων στον μόνιμο μηχανισμό για τα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος), βάσει του οποίου αποζημιώνονται οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, θα μπορούσε να αντισταθμίσει την επιβάρυνση των λιγνιτικών μονάδων από το CO2 και η διοίκηση της ΔΕΗ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι κατευθύνσεις της Κομισιόν προς τα κράτη-μέλη, για μηχανισμό που πρέπει να είναι ουδέτερος ως προς την τεχνολογία, δημιουργούν ευνοϊκό έδαφος για την ένταξη των λιγνιτικών μονάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!